Gelderse kampioenschappen met mooie resultaten voor de Waalruiters

In het weekend van 15 en 16 januari werden de Gelderse indoorkampioenschappen 2014 gehouden voor het springen van de paarden en het dressuur van de pony’s. Het weekend erop 21 en 22 februari waren de indoorkampioenschappen dressuur paarden en springen pony’s.In de afgelopen maanden zijn er voor deze kampioenschappen meerdere selectie wedstrijden gehouden waar de Waalruiters goed hebben gepresteerd.Zeven Waalruiters (waarvan een aantal in meerdere disciplines) hebben zich uiteindelijk geselecteerd om hieraan deel te nemen.

 Op 16 januari verschenen aan de start bij de dressuur pony’s, Michelle Peters met haar pony Brooklyn van de Beekeheide in de klasse B. Ze vielen in de prijzen en mochten de 5e plaats delen met nog 2 andere prijswinnaars. Helaas kon haar zus Melanie Peters die zich ook geselecteerd had met haar pony Vinkenhove Perfect, niet starten vanwege een blessure van de pony. Fleur Holleman had zich met twee pony’s geselecteerd. Met Bloklands Hoeve’s Chardon werd Fleur reserve kampioen van Gelderland in de klasse L1-C. Met haar andere pony Amika viel ze net buiten de prijzen in de klasse M1-B

 In het weekend van 21 en 22 februari verschenen bij de paarden dressuur de volgende Waalruiters aan de start.Mariska Hoogveld met Whatever’s World in de klasse B. Een mooie 5e plaats was het resultaat.Sophie van Leest met Chopin ter Kwincke hadden zich geplaatst in het Z1 en Bianca Hol met Afranita hadden zich geplaatst in het Z2. Helaas buiten de prijzen maar natuurlijk al een hele prestatie om je voor deze kampioenschappen te plaatsen! Kate Witjes met Galoppy’s World hadden zich ook geplaatst in het L1 maar waren er helaas niet bij op het kampioenschap.

Op 22 februari verschenen Fleur Holleman en Kate Witjes aan de start bij het pony spingen.Fleur Holleman mag zich met haar pony Ginger kampioen van Gelderland noemen nadat ze met ruime voorsprong in punten eerste werden in het B springen voor C pony’s Met haar pony Amika starte Fleur Holleman in het L-B en werden ze vijfde.Kate Witjes verscheen met haar pony Romario’s World in de klasse L-D. Ze presteerde het om 3de van Gelderland te worden!

Hiermee hebben Kate en Romario ze zich geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen die op 22 maart gehouden zullen worden in Ermelo.

De Waalruiters zijn trots op deze uitslagen en feliciteren hierbij alle prijswinnaars!   

Foto: Fleur Holleman met Ginger kampioen B springen