Verslag van Kate over haar Hippiade

Hierbij een mooi dagverslag van Kate Witjes over haar Nederlands kampioenschap kort geleden. Hierin kun je lezen hoe het voor Kate en Sil's World die dag was. 

 

 De Hippiade 2012  !!

Zaterdag,1-9-2012

 

 

Het was eindelijk zover, de Nederlandse!  Het was al vroeg opstaan die ochtend, ik werd wakker gemaakt door mijn vader. Snel aankleden en naar Sil. Sil had er zin in, ze zag de trailer en werd helemaal blij, poetsen , alle spullen pakken en we konden gaan.

Het was 7.30 uur.

 

In Ermelo.

 

Eenmaal aangekomen vond ik het best spannend. Het kwam steeds dichter bij. Even betalen en het startbewijs ophalen en opzadelen maar! Ik kon wel aan Sil merken dat hij er zin in had: de oren naar voren en daar stapte ze heen. Na dat ik had losgereden, moest ik parcours verkennen. Met mama liep ik het eerste parcours en papa liep onder tussen de barrage.

Wie er toen bij Sil was? Mijn allerbeste groom mijn broertje Dylan. Hij fluistert Sil altijd wat in. En op eens horen we de Bel, het parcours is gesloten voor verkenning. Nog even snel een sprongetje en hup de ring in. Ting Ting, aan start Kate Witjes met Sil’s World, van de Waalruiters uit Gendt,  ik dacht het moet nu gebeuren. Tot mijn eigen verbazing was ik foutloos. Toen ik de ring uit kwam, ging ik gelijk met papa mee barrage kijken, Papa zei je moet een snelle  tijd neerzetten en gewoon alles of niks rijden. Snel maar weer op Sil nog een sprongetje en ik was klaar voor de barrage. Wat ik niet wist dat er maar drie deelnemers in de barrage waren. Dus ik zat al bij de eerste drie. Ja, ik mocht de ring in. Ze moesten nog even hindernis 4C weg halen wat best lang duurde.

Mama riep vanaf de kant rustig blijven, maar wel scherp. . Ting ting , ja eindelijk ik mocht beginnen. Hindernis 12 ging goed, 1 ging goed met een korte bocht naar 2 die lukte ook snel tempo maken naar drie, kort naar 4a 4b Sil het ging super, nu nog 5 en 6, 5 ging perfect en nu in volle galop naar 6 deze lukte YES!!! en ik bleef foutloos ik was en ben  zo trots op Sil!

Nu nog kijken wat de rest deed. Snel belde ik opa en oma die op vakantie waren. Mama zei je bent nog de enigste foutloze met nog één deelnemer te gaan. Die had een balk en een stop, er klonk gejuich. Ik bevatte het niet helemaal, tot mijn moeder riep je bent Nederlands Kampioen , Help dit is een droom toch………

Ik schreeuwde in de telefoon omaaaa ik ben Nederlands kampioen, en oma had eerst zo iets van help? En toen gefeliciteerd meid. Toen kwam Opa aan telefoon en ik vertelde alles.

Het was niet te geloven, Bianca, Gert-Jan, Jacqueline en Fleur en de oude eigenaar van Sil ze waren er allemaal bij. Help wat gebeurd er.

 

De prijsuitreiking,

 

Na heel lang wachten was het eindelijk zover. Er klonk muziek en Sil mocht binnen stappen.

Ja, daar stond ik dan op het podium, er werden veel foto’s gemaakt. Ik kreeg een gouden mediale omgehangen een lege doos van Uvex, met een brief waar  in stond dat ik een cap van uvex mocht uitzoeken, ook had Sil een mooie oranje deken op en een super mooie sjerp om.

Toen de omroeper eindelijk zei jullie mogen op je pony’s gaan zitten. Was Sil niet meer te houden. De muziek klonk en Sil ging er al een raket van door. Ik vond dit zo gaaf ,de ereronde rijden vindt ik gewoon super en dan zo hard mogelijk.. Bij mij was het besef er nog niet helemaal.

 

 

 

De kampioene parade

S ’avonds rond zes uur was er nog een kampioenen parade, met alle kampioenen van de hele dag. Sil zag er weer mooi uit met haar oranje deken en sjerp. Alle kampioenen gingen de ring in, daar klonk het volkslied. Tot mijn verbazing bleef Sil stil staan. Toen mochten we nog een keer ereronde rijden. Ik vond het geweldig en Sil ging extra hard. Ik was nog een beetje in de zevende hemel.

 

Het was een top dag !!

 

Thuis !!

 

De stal was versierd en de kantine ook! Sil was blij dat ze weer thuis was. Ik zette haar op stal met veel voer dat had ze wel verdient.

Ze kreeg natuurlijk ook nog extra knuffels, van iedereen

Thuis hing er een grote vlag aan het hek waar opstond, Kate en Sil’s World kampioen.

Het was een super leuke dag en ik ben erg trots op Sil

 

Op 22 september hadden we een feest , het was top!

 

Graag wil ik iedereen bedanken voor de support op de Nederlandse, en natuurlijk iedereen die op mijn feestje is geweest.

 

 

  Groetjes Kate en Sil’s World